Bruynzeel Storage Systems kjøper amerikansk distributør av lagringssystemer

Oppkjøp av RDT Concepts med sterk markedsposisjon i Midtvesten i USA

P R E S S E M E L D I N G

Den europeiske markedslederen innen mobile lagringssystemer, Bruynzeel Storage Systems med hovedkontor i Panningen i Nederland, overtar den amerikanske distributøren RDT Concepts fra i dag av. Oppkjøpet gjør at Bruynzeel styrker posisjonen sin i det amerikanske markedet for mobile og faste lagringssystemer. RDT Concepts har bygget en sterk posisjon i et stort antall salgsmarkeder i Midtvesten i USA i løpet av de siste tiårene. Det amerikanske markedet for lagringssystemer er det største i verden.

 

Utvidelse i USA
Oppkjøpet av RDT Concepts, som ligger i Ohio, gjør at Bruynzeel får flere kommersielle muligheter i det amerikanske markedet. Inntil nå har Bruynzeel brukt eksklusive uavhengige forhandlere i USA. Det å ha et amerikansk kontor gir flere muligheter for å gjennomføre større prosjekter i forskjellige markeder. Bruynzeel Storage Systems har som ambisjon å øke salget betydelig de kommende årene, fra USD 72 millioner til USD 121 millioner i 2026. På grunn av størrelsen og mangfoldet er det amerikanske markedet en viktig del av vekstambisjonen. Bruynzeel vurderer å foreta flere oppkjøp de kommende årene i de viktige geografiske markedene der det er aktivt.

Bygger på den sterke posisjonen til RDT Concepts
RDT Concepts har bygget en sterk posisjon og et sterkt omdømme de siste tiårene, noe Bruynzeel ønsker å bygge videre på. Ohio har en strategisk viktig beliggenhet med mange kunder i omkringliggende stater som Indiana, Kentucky, Michigan, Pennsylvania og West Virginia. Videre vil det nye selskapet RDT Bruynzeel Storage Systems fokusere på nye prosjekter over hele USA. I tillegg vil prosjekter også gjennomføres via det eksisterende nettverket av distributører.

Store prosjekter i forskjellige markeder
I USA vil Bruynzeel Storage Systems målrette store prosjekter i markeder som bibliotek, kontor (arkiv), museum, utdanning, myndigheter (arkiv), detaljhandel og helsevesen. De vil også fokusere på det økende behovet til (industrielle) selskaper som ønsker å beholde mer på lager for å være mindre avhengige av leverandører. Under Covid-19-krisen ble leveranser av viktige deler ofte forsinket, og noen ganger resulterte det i kostbare produksjonstap.

Om Bruynzeel Storage Systems
Bruynzeel Storage Systems er markedsleder i det europeiske markedet for mobile lagringssystemer innen arkiv-, bibliotek- og museumsmarkedet. Selskapet utvider også lagringsløsninger for farmasi, industri, detaljhandel og helsetjenester. Hver Bruynzeel-lagringsløsning er designet basert på kundens spesifikke behov.

Bruynzeel Storage Systems svarer på den økende etterspørselen etter plassbesparende lagringsløsninger som kan lagre et bredt spekter av produkter betydelig billigere enn når man bygger et helt nytt lagerområde. Plass blir stadig knappere og dyrere, og ved hjelp av plassbesparende lagringssystemer kan mer lagringskapasitet realiseres raskere og mer bærekraftig.

Bruynzeel Storage Systems ble grunnlagt i 1953 som en del av Bruynzeel-selskapet som ble kjent for å produsere bad, dører, skap, kjøkken, gulv og blyanter. Siden 1980-tallet har Bruynzeel Storage Systems blitt privatisert. Med en produksjonsprosess som er best i klassen, kan selskapet skape lagringssystemer med moderne design og av høyeste kvalitet, med de raskeste produksjons- og leveringstidene.

I tillegg til egne kontorer i Europa, er selskapet aktivt gjennom et omfattende nettverk av distributører i Afrika, Midtøsten, Latin-Amerika, Nord-Amerika, Australia og Asia. Alle systemene produseres på fabrikken i Panningen i Nederland. Selskapet har over 200 ansatte og samarbeider ofte med arkitekter og designere for å designe tilpassede mobile og faste lagringssystemer for hvert bruksområde. Altor Equity Partners har hatt en majoritetsandel i selskapet siden 2007.

For mer informasjon:
Jasper Hunnekens
Group Marketing & Export Manager
Tel: +31 6 5024 3998
E-mail: jasper.hunnekens@bruynzeel.org

Last ned pressemeldingen og tilhørende materiale
Pressemeldingen er tilgjengelig på:

  • Engelsk
  • Nederlandsk
  • Tysk
  • Fransk
  • Svensk
  • Norsk
  • Dansk
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_1
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_5
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_2
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_6
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_3
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_7
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_4
RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_Logo