Nyheter

Bruynzeel mottar prestisjefylt ordre fra Charles Darwin-stiftelsen

13-06-2024
Charles Darwin Research Station

Pressemelding

Bruynzeel mottar prestisjefylt ordre fra Charles Darwin-stiftelsen 

Bruynzeel Storage Systems, Europas ledende leverandør av plassbesparende lagringssystemer, har mottatt en ordre verdt flere millioner euro fra Charles Darwin-stiftelsen på Galapagosøyene. Målet er å lagre alle de vitenskapelige samlingene til Charles Darwin-forskningsstasjonen. Denne anerkjente forskningsstasjonen er dedikert til å forske på, bevare og beskytte øyenes ekstraordinære biologiske mangfold. Målet er å lagre hundretusener av verdifulle gjenstander knyttet til dyr, planter og insekter. Alle de vitenskapelige samlingene vil bli samlet i et nytt depot fra slutten av 2025. 

Fischer North_Corridor-medium

Samlinger av høy verdi 

Bruynzeels skreddersydde lagringssystemer hjelper Charles Darwin Research Station med å organisere og håndtere verdifulle data, prøver og forskningsmateriale. Ved å bruke mobile lagringssystemer med høy ytelse og flytte til et sentralt sted kan forskningsstasjonen administrere og beskytte de verdifulle samlingene sine på en mer effektiv måte. I tillegg øker tilgjengeligheten og lagringskapasiteten, samtidig som det tas hensyn til lagring av fremtidige samlinger.   

Charles Darwin FOUNDATION

De strengeste kravene som er mulig

Charles Darwin Foundation valgte Bruynzeel på grunn av selskapets erfaring med å samarbeide med over 200 verdenskjente museer og forskningsinstitusjoner. Siden mange av samlingene er uerstattelige, stiller Charles Darwin-stiftelsen de strengest mulige krav til bevaring. Samlingene tilhører offisielt den ecuadorianske staten, som har betrodd Charles Darwin-stiftelsen å ta vare på dem.

Alexander Collot d'Escury

"Vi er svært glade for at Charles Darwin-stiftelsen har valgt Bruynzeel til å oppbevare sine ekstremt verdifulle samlinger. Våre skreddersydde lagringssystemer vil hjelpe dem med å holde flere tiår med innsamlet forskningsmateriale trygt og organisert, slik at de kan fortsette å fokusere på det viktige bevaringsarbeidet sitt på Galapagosøyene. Vi ser frem til å samarbeide med dem og støtte dem i deres oppdrag med å forske på og bevare et unikt biologisk mangfold. Vi forplikter oss også til å restaurere den artsrike Scalesia-skogen, som spiller en viktig rolle for det biologiske mangfoldet, i 20 år fremover."

Alexander Collot d'Escury, Administrerende Direktør i Bruynzeel Storage Systems

Bruynzeel GreenSteel

Bærekraftig lagring

Et viktig kriterium i anbudskonkurransen var hvor bærekraftige de foreslåtte løsningene var. Bruynzeel er den mest bærekraftige produsenten i sektoren, og systemene deres har den laveste CO2-påvirkningen i bransjen. Lagringssystemene er for eksempel delvis bygget med Bruynzeel GreenSteel®. Dette stålet sparer mer enn 90 % CO2 sammenlignet med dagens markedsstandard. Bruynzeel samarbeider blant annet med Arcelor Mittal og de akkrediterte XCarb®-sertifikatene. 

Les mer

Delta cabinets

Bruynzeel gjennomfører dette prosjektet sammen med sitt amerikanske datterselskap Delta Designs. Delta Designs er kjent for sine hermetisk forseglede museumsskap av topp kvalitet for konservering av de mest skjøre gjenstandene. Delta Designs' kunder omfatter museer som American Museum of Natural History, Harvard Museum of Comparative Zoology, Metropolitan Museum of Art, Smithsonian og Yale Peabody Museum of Natural History. Sammen tilbyr Bruynzeel og Delta Designs totalløsninger av høyeste kvalitet til museer og institusjoner som forvalter verdifulle samlinger. 

Finn ut mer om Delta Designs

Charles Darwin og Galapagosøyene

Galapagosøyene er kjent for sin uberørte natur og er verdenskjent takket være den britiske naturforskeren Charles Darwin, som i 1835 var den første til å studere øygruppens eksepsjonelle geologi og biologi. Det var her han utviklet sin berømte teori om artenes evolusjon. Charles Darwin Research Station ble opprettet i 1964 for å gjøre det mulig for forskere å forske på Galápagosøyenes ekstraordinære flora og fauna. Stasjonen spiller også en viktig rolle i å øke bevisstheten blant fremtidige generasjoner om betydningen av Galapagosøyenes store biologiske mangfold. Det er det største forskningsstedet på Galápagosøyene, og tiltrekker seg 125 000 besøkende i året. Campus omfatter også arkiver, et bibliotek og et museum.

Oversikt
Informasjonskapsler

Vi ønsker å bruke informasjonskapsler (cookies) og ber om din tillatelse til å bruke dem.

De nødvendige er alltid aktive; når du klikker på "godta alle informasjonskapsler", godtar du alle valgfrie informasjonskapsler. Hvis du ønsker å velge hvilke informasjonskapsler du vil godta, vennligst klikk på "Innstillinger for informasjonskapsler".

Innstillinger for informasjonskapsler

Vi ønsker å bruke informasjonskapsler og ber om din tillatelse til å bruke dem.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper oss å gjøre nettstedet bedre ved å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigering og tilgang til sikre områder på nettstedet. Nettstedet kan ikke fungere ordentlig uten disse informasjonskapslene.

Anonyme statistikkinformasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende interagerer med nettsteder ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Analytiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende samhandler med nettsteder ved å samle inn og rapportere informasjon.

Markedsføringsinformasjonskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.