Nyheter

Bruynzeel sikrer seg sin største kontrakt for å utstyre Riksarkivet i Sverige.

20-03-2024
Riksarkivet_Sweden_II_©Tengbom.jpg

Pressemelding

Bruynzeel sikrer seg sin største kontrakt for å utstyre Riksarkivet i Sverige.

Bruynzeel Storage Systems har fått den største ordren noensinne på mobile lagerløsninger til Riksarkivet i Sverige. Riksarkivet bygger en ny bygning på 34 000 m² i den svenske byen Härnösand. Bygningen skal også huse det nasjonale arkivet til det svenske Skatteverket. Den nye bygningen vil ikke bare gi Riksarkivet mer plass, men også bidra til økt bærekraft med Bruynzeels løsning. Målet er å overlevere bygningen i 2025. Kontrakten for Bruynzeel har en maksimal verdi på 19 millioner euro.  

Rammeavtale

Riksarkivet har sammen med Skatteverket gjennomført en anbudskonkurranse om en rammeavtale. Begge organisasjonene har behov for nye og større lokaler på grunn av veksten i arkivene. Riksarkivet i Sverige ble opprettet i 1618 og oppbevarer viktige arkiver fra den regionale og nasjonale forvaltningen, rettssystemet og utdanningssystemet. I Härnösand vil mange statlige samlinger bli lagt til de eksisterende samlingene i årene som kommer. Skatteverket, som blant annet har ansvar for skatt, eiendomsvurdering og folkeregistrering, samler alle sine arkiver på det nye stedet. 

Alexander Collot d'Escury- CEO Bruynzeel Storage Systems.jpg

"Vi er svært stolte over at ledelsen ved Riksarkivet i Sverige har valgt Bruynzeel til lagring av sine viktige dokumenter. Det som var viktig for å sikre kontrakten, var ikke bare en høy grad av pålitelighet og optimalisert ergonomisk utforming av systemene som skulle leveres, men også lang levetid og bruk av miljøvennlige lagringsløsninger. Som Footprint Reduction-selskap, som har vært klimanøytrale i tre år i vår egen virksomhet, og som leverer ledende lagringsløsninger med verdens laveste CO2-fotavtrykk, er vi svært glade for å ha blitt tildelt denne kontrakten. Vi hjelper organisasjoner med å minimere sine CO2-utslipp og sitt CO2-fotavtrykk."  

Alexander Collot d'Escury - Administrerende direktør i Bruynzeel Storage Systems,

Bruynzeel Storage Systems inngikk i fjor sin største avtale noensinne (18 millioner euro) med det nye Royal British Columbia Museum i Canada. Det er et av de viktigste historiske museene i Canada med en samling på mer enn 7 millioner gjenstander. 

Mobile lagersystemer

Ved å velge en mobil lagerløsning med flyttbar midtgang utnyttes Riksarkivets bygning så effektivt som mulig. Det sparer penger, tid og CO2-utslipp. Plassbehovet kan dermed reduseres med opptil 50 %. Ettersom en betydelig del av samlingen som skal lagres er uerstattelig, var kvalitetskravene i anbudsprosessen strenge for å sikre bevaring av alle dokumenter. Arkivet har en estimert lengde på ca. 225 kilometer og inneholder totalt ca. 20 000 skuffer.  

Bruynzeel er markedsleder i Europa innen lagringssystemer for arkiver, biblioteker og museer og er verdens mest bærekraftige produsent. I løpet av de siste årene har det nederlandske selskapet installert arkivsystemer for dusinvis av ledende organisasjoner som BBC, British National Archives, Credit Suisse, Europaparlamentet, det finske riksarkivet, Amsterdam kommune, KPMG, Rabobank og Vatikanstaten, og i fjor gjorde selskapet et stort inntog på det nordamerikanske markedet med oppkjøpet av Delta Designs Ltd. 

Illustrasjoner

Oversikt
Informasjonskapsler

Vi ønsker å bruke informasjonskapsler (cookies) og ber om din tillatelse til å bruke dem.

De nødvendige er alltid aktive; når du klikker på "godta alle informasjonskapsler", godtar du alle valgfrie informasjonskapsler. Hvis du ønsker å velge hvilke informasjonskapsler du vil godta, vennligst klikk på "Innstillinger for informasjonskapsler".

Innstillinger for informasjonskapsler

Vi ønsker å bruke informasjonskapsler og ber om din tillatelse til å bruke dem.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper oss å gjøre nettstedet bedre ved å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigering og tilgang til sikre områder på nettstedet. Nettstedet kan ikke fungere ordentlig uten disse informasjonskapslene.

Anonyme statistikkinformasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende interagerer med nettsteder ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Analytiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende samhandler med nettsteder ved å samle inn og rapportere informasjon.

Markedsføringsinformasjonskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.