Nyheter

Det verdenskjente University of St Andrews velger Bruynzeel til sitt oppussede bibliotek

22-11-2023
University of St Andrews

PRESSEMELDING 

Det verdenskjente University of St Andrews velger Bruynzeel til sitt oppussede bibliotek 

Bruynzeel Storage Systems har bidratt til å pusse opp biblioteket ved det verdenskjente University of St Andrews i Skottland. Andrews er et av de største og eldste forskningsbibliotekene i Storbritannia. Andrews er et av Storbritannias største og eldste forskningsbiblioteker. Universitetet ble grunnlagt i 1413, og det imponerende biblioteket har en samling på mer enn en million bøker, noen av dem helt tilbake til begynnelsen av 1400-tallet. De mobile reolene er et av de første storskalaprosjektene som er bygget med Bruynzeel GreenSteel®. Dette stålet har den laveste CO2-påvirkningen som er tilgjengelig i dag. Bruynzeel er markedsleder og verdens mest bærekraftige produsent av oppbevaringssystemer for biblioteker og museer. 

University of St Andews_Mobile shelving 2.jpg

500 nye studieplasser i det eksisterende St Andrews-biblioteket 

I likhet med mange andre universiteter står University of St Andrews overfor et økende antall studenter og et begrenset antall egnede studie- og arbeidsplasser. Andrews ønsker å bruke de eksisterende bygningene og arealene på en klok og effektiv måte for å bidra til bærekraftvisjonen om å oppnå "Net Zero" innen 2035. Ifølge FN¹ står bygninger for nesten 40 % av de årlige CO2-utslippene på verdensbasis.

Ved delvis å flytte boksamlingen og ved å velge et bibliotek med mobile hyller (i stedet for konvensjonelle statiske hyller) kunne St Andrews opprette 500 nye studieplasser. Andrews 500 nye studieplasser. Dette sparte store mengder CO2-utslipp, penger og tid, samtidig som man slapp å investere i et kostbart nytt tilbygg. Generelt gir mobile løsninger i stedet for statiske en mye mer effektiv utforming av bygningen, med opptil 50 %.  

Det mest holdbare stålet

University of St Andrews valgte bevisst Bruynzeel GreenSteel®. Dette stålet gir CO2-besparelser på mer enn 90 % sammenlignet med den vanlige standarden på markedet. Dette gjør det for øyeblikket til det mest bærekraftige stålet. For å kunne tilby dette, samarbeider Bruynzeel for tiden med Arcelor Mittal og deres akkrediterte XCarb®-sertifikater. Det neste målet er å kunne bruke hydrogenprodusert stål i løpet av de neste 7 årene - Bruynzeel GreenSteel® 2.0. Dette representerer det neste store skrittet mot klimanøytralt stål. Bruynzeels ambisjon er å øke produksjonsmiksen med GreenSteel® betydelig i årene som kommer. 

Alexander Collot d'Escury- CEO Bruynzeel Storage Systems.jpg

"Vi er utrolig stolte over at University of St Andrews har valgt Bruynzeel GreenSteel®. Andrews har valgt Bruynzeel GreenSteel®. Det er et godt eksempel på hva våre mobile løsninger er i stand til. De skaper betydelig plass og fleksibilitet og bidrar til en enestående reduksjon av CO2 med 99 % sammenlignet med nybygg². Og med store fordeler når det gjelder kostnader og rask ferdigstillelse. I tillegg til University of St Andrews velger stadig flere andre kunder bevisst Bruynzeel GreenSteel®. Nylig vant vi for eksempel det prestisjefylte prosjektet med Royal British Columbia Museum i Canada, der vi skal levere våre løsninger til et gulvareal på rundt 7 000 m². Sammen med kundene våre bidrar vi i stadig større grad til en transformativ endring i hele forsyningskjeden og en fremtid med minimal CO2-påvirkning."

Alexander Collot d'Escury
Administrerende direktør i Bruynzeel Storage Systems

Klimanøytralt

Bruynzeels systemer har det laveste CO2-fotavtrykket i bransjen fordi selskapet har vært klimanøytralt i egen drift (Scope 1 og 2, GHG-protokollen³) siden 2021, revidert og bekreftet av Deloitte. Som en del av fokuset på kontinuerlige forbedringer ble energiforbruket per produsert produkt redusert med mer enn 10 % i fjor. Dette er i tråd med Bruynzeels ambisjon som "The Footprint Reduction Company" om å styrke sin posisjon som den mest bærekraftige produsenten i årene som kommer. Bruynzeel har forpliktet seg til Science Based Targets-initiativet (SBTi4 ) for å oppnå "Net Zero" for Scope 1, 2 og 3 innen 2045. 

illustrasjoner

Note¹: https: //www.unep.org/news-and-stories/press-release/building-sector-emissions-hit-record-high-low-carbon-pandemic
Note²: https://bruynzeel.no/om-bruynzeel/baerekraft 
Note³: https: //ghgprotocol.org/sites/default/files/standards/ghg-protocol-revised.pdf
Note4: https: //sciencebasedtargets.org/companies-taking-action#table

Oversikt
Informasjonskapsler

Vi ønsker å bruke informasjonskapsler (cookies) og ber om din tillatelse til å bruke dem.

De nødvendige er alltid aktive; når du klikker på "godta alle informasjonskapsler", godtar du alle valgfrie informasjonskapsler. Hvis du ønsker å velge hvilke informasjonskapsler du vil godta, vennligst klikk på "Innstillinger for informasjonskapsler".

Innstillinger for informasjonskapsler

Vi ønsker å bruke informasjonskapsler og ber om din tillatelse til å bruke dem.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper oss å gjøre nettstedet bedre ved å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigering og tilgang til sikre områder på nettstedet. Nettstedet kan ikke fungere ordentlig uten disse informasjonskapslene.

Anonyme statistikkinformasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende interagerer med nettsteder ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Analytiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende samhandler med nettsteder ved å samle inn og rapportere informasjon.

Markedsføringsinformasjonskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.