Et konseptbevis for den fleksible møbelveggen, som er et felles innovasjonsprosjekt mellom Bruynzeel Storage Systems, Tengbom og OBOS, ble installert i en av OBOS minste leiligheter i Sverige.

Les mer om den fleksible møbelveggen

Testperioden

Våren 2021 hadde folk rundt Trollhättan i Sverige mulighet til å søke og teste den fleksible møbelveggen i en av OBOS-leilighetene. Testpersonene fikk prøve den fleksible møbelveggen over natten. For å bruke den fleksible veggen fullt ut og teste og prøve alle funksjonene.

«Vi ønsket en variert testgruppe, og så vurderte vi at et Living Lab ville være den beste løsningen. Vi ønsket også at de skulle ha litt mer tid til å oppleve fordeler og ulemper med veggen og kunne bruke den. Vi ønsket å se om dette er et produkt vi vil kunne markedsføre.»

Mathias Karlstad

Research & Development Manager , OBOS

obos_urban-living_lagenhet
fleksible-mobelveggen_1_micro-housing

Mer romslig leilighet

91 % Oppfattet leiligheten som mer romslig takket være tillegg av den fleksible møbelveggen.

«Det er slående hvor få kvadratmeter som må legges til et rom for å få et rom til å føles mer romslig» Anonym

«For øyeblikket bor jeg i en liten leilighet, den er omtrent like stor som denne leiligheten. Men denne leiligheten føles mye større.» – John Andersson, arkitektstudent

fleksible-mobelveggen_urban-living
fleksible-mobelveggen_micro-housing
fleksible-mobelveggen_tiny_housing

Bruke den fleksible møbelveggen

Før de kom til leiligheten fikk deltakerne et velkomstbrev med en instruksjonsvideo av den fleksible møbelveggen, som drives både av en fjernkontroll og et brukergrensesnitt.

36 % syntes det var veldig enkelt å begynne å bruke den fleksible veggen

36 % syntes det var vanskelig å begynne å bruke veggen.

Sikkerhetsfunksjoner beskyttet brukerne og veggen mot å bevege seg når sengen ikke var helt brettet ned eller opp. Den resulterende feilen som ble vist, var ikke tilstrekkelig til å forklare hva som skjedde.

«Når jeg forsto hvordan møbelveggen fungerte, føltes det som en veldig enkel prosedyre. Jeg har ikke noe problem med å se at det blir en naturlig del av hverdagen.»

John Andersson

Arkitektstudent

Forbedringer

Siden dette var en demo, fikk vi mange gode ideer om hvordan du kan forbedre den fleksible møbelveggen. Det var alt fra design til funksjonelle forbedringer. Eksempler som hvor du skal plassere lampeknappen, til å bruke dimmbare lys, for å forbedre sengebenene, for å ha en innebygd fjernkontroll i brukergrensesnittet, forbedre måten du bretter opp sengen og så videre. 

«Det var interessant å se samspillet mellom brukerne, Det er mange nye ideer. Det er en pågående prosess, men jeg er ganske positiv til at vi har funnet en enkel løsning å betjene, bygge, implementere, som kan levere mye til brukerne.»

Joao Pereira

Head architect High 6 project, Tengbom

Lytt til Joao Pereira snakk om den fleksible