THOMAS SABO

Etter mer enn 30 år i bransjen, har det tyske smykke- og klokkeselskapet Thomas Sabo fullført flyttingen til sitt nye hovedkontor i den bayerske byen Lauf an der Pegnitz. I mars 2016 hadde cirka 490 ansatte flyttet inn i de nye, moderne lokalene. Det nye hovedkontoret utgjør en viktig milepæl i selskapets historie og befester organisasjonens tilstedeværelse i Nürnberg-regionen.

Thomas Sabo grunnla firmaet i 1984. I begynnelsen importerte han selvdesignede smykker fra Asia og solgte dem på messer rundt om i Europa. På begynnelsen av 1990-tallet ansatte han en grafisk designer ved navn Susanne Köbli som Creative Director. Siden da har de to samarbeidet om å lage smykke- og klokkekolleksjoner, influert av Susannes nese for design og trender. I dag er Thomas Sabo en globalt anerkjent merkevare med butikker over hele verden.

Alt samlet på ett sted

Arkitekturen til selskapets hovedkontor ble utformet for å samle alle eksisterende kontorer, som tidligere lå spredt, på samme sted. Man ønsket å samle kunnskapen og øke kapasiteten for ytterligere å kunne ansette folk og vokse på en bærekraftig måte inn i framtiden.

Feel-good-faktor

Design og atmosfære på hovedkontoret ble designet for å gjenspeile visjonen og atmosfæren til varemerket. Åpne og lyse rom åpner for kreativitet. To spisesaler med eget kjøkken og et «lokalt treningssenter» skaper en komfortabel arbeidsplass. Hele bygningen oppvarmes ved hjelp av geotermisk energi.

Smarte oppbevaringsløsninger

Kontoret har en såkalt «clean desk»-filosofi, der målet er å bruke så lite papir som mulig. Alt avfall som kontoret genererer blir resirkulert internt.

Bruynzeel har levert alle møbler til kontoroppbevaring, i form av fire manuelle, mobile kompaktarkiver per kontorseksjon. Hvert system kan gjøres om til en blokk, der hver seksjon har tre skuffer med nok plass til 345 mapper.

I tillegg ble to mobile arkivsystemer med hyller installert i kjelleren. De mobile hyllesystemene ble skreddersydd til arealet, der det ble tatt særlig hensyn til de tekniske installasjonene i taket. De nye arkivene kan romme over 6000 filer. Takket være Bruynzeels plassbesparende oppbevaringsløsninger, har selskapet allerede sikret seg for framtidig vekst.

Dette prosjektet ble gjennomført i samarbeid med JB Architekten og BSK Büro- und Projekteinrichtung.

This project was completed in collaboration with JB Architekten and bsk Büro- und Projekteinrichtung.