ROGALAND BRANN OG REDNING I STAVANGER

Rogaland Brann & Redning så mulighetene med våre oppbevaringsløsninger
Det hender at vi leverer oppbevaringsløsninger til litt mer uvanlige kunder enn vi pleier. Rogaland Brann og Redning er en slik kunde som så mulighetene med våre oppbevaringsløsninger i sin virksomhet.

Moro tenkte vi og drog ut på ett besøk for å se hvordan våre oppbevaringsløsninger forenkler hverdagen hos dem. Vi fikk treffe de ansvarlige for arkivet og dessuten knytte et nytt og litt uventet bekjentskap med Brannbamsen Bjørnis som spiller en betydelig rolle på brannstasjoner i hele Norge. Men mer om ham senere.

Enkelt, ergonomisk og komfortabelt

Seksjonsleder, Geir Nilsen tar imot oss og viser oss rundt på den nye brann og redningsstasjonen. Stasjonen ble innviet i april 2017 og de 12.700 kvadratmeterne rommer alt som en brannstasjon trenger, i form av treningsrom, restaurant, depot, kontor, soverom og nødalarmsentral. Her jobber totalt 360 ansatte fordelt på en administrativ og en operativ avdeling. Den administrative virksomheten for hele Rogaland håndteres herfra, hvilket leder til et stort behov for dokumentarkiv på denne enheten.

I de gamle lokalene fans det ikke nok plass for oppbevaring og derfor var nettopp oppbevaringen et viktig punkt i forbindelse med utviklingen av de nye lokalene. Kriteriene var at det skulle være enkelt, ergonomisk og komfortabelt å jobbe i arkivene, samtidig som det skulle finnes nok plass for oppbevaring i framtiden.

Ergonomiske egenskaper og en fin del av innredningen

På bildene ser du hvordan arkivene kan bli en fin del av innredningen gjennom å velge andre farger enn hvitt på frontene. Dessuten koster det ikke noe ekstra så lenge fargene tilhører vårt standardutvalg. Valget falt her på en matt svart farge som gir en fin og stilren følelse i arkivet. Se et annet eksempel på hva en brannstasjon i Holland har valgt å gjøre med frontene på sine arkiv.

Marit Irene Jensen, er arkivar på Rogaland Brann og Redning viser oss hvordan arkivene fungerer rent praktisk. Hun tar spesielt opp fordelene med systemets ergonomiske egenskaper. «Jeg slipper å sveive og sparer skuldrene for den belastningen».

Vi har installert elektriske kompaktarkiv av modellen Compactus Dynamix XTR Pro i to arkivrom som oppfyller forskjellige oppbevaringsbehov avhengig av hvilken type artikler som skal oppbevares der.

LED-belysning på samtlige arkiv

LED-belysning er montert på samtlige arkiv og er utviklet for å oppfylle høye krav på arbeidsmiljøet. De har også valgt til utdragshyller som gir benkeplass for en enkel og ergonomisk arbeidsstilling.

Et av rommene er brannsikrede og har tilpasset klima for oppbevaring av papirer. Her arkiveres alle viktige dokument som ifølge norsk lov skal lagres i firmaet i en fireårs periode eller lenger, før det blir videresendt til Interkommunalt arkiv.

I det større rommet i underetasjen finnes et bortsettingsarkiv. Her oppbevares brosjyrer og informasjonsmateriell og annet som kommer til nytte på en brannstasjon.

Bjørnis, Norges kanskje viktigste bamse

Det er i en av disse hyllene vi finner Bjørnis, Norges kanskje viktigste bamse som vi skal presentere litt nærmere. 2013 ble Bjørnis ansatt på Trøndelag brann og redningstjeneste. Hans fremste arbeidsoppgave er å skape litt trygghet hos barn i en vanskelig og skremmende situasjon som en ulykke eller ett trauma kan medføre. Bjørnis er med og trøster barn som er redde og lei seg direkte på ulykkesstedet.