LOUVRE CONSERVATION CENTER - FRANKRIKE

NATURALIS BIODIVERSITY CENTER - LEIDEN

Nye Louvre Conservation Centre, som ligger på andre siden av museet Louvre-Lens, ble offisielt åpnet på slutten av 2019, der den franske kulturministeren Franck Riester deltok.

Louvre Conservation Centre rommer kunstsamlingen til Louvre-museet, som ligger i hjertet av Paris. Inntil nylig ble denne samlingen oppbevart på rundt 60 steder på tvers av Paris-området. Mange av disse oppbevaringsstedene var i et område utsatt for flommer, som er katastrofalt for historiske kunstverk. Kunstsamlingen oppbevares derfor sentralt i Louvre Conservation Centre.

Den nye bygningen på 18 500 m2, med 10 000 m2 oppbevaringsplass, skal huse 250 000 kunstverk fra kunstsamlingen til Louvre.

Som museumsekspert bidro Bruynzeel til utformingen av det nye oppbevaringsstedet. Vi monterte blant annet:

  • faste hyller
  • mobile hyller
  • faste maleriskjermer
  • mobile maleriskjermer
  • mobile pallereoler

Ved å bruke systemer som kunne flyttes, ble plassen godt utnyttet.

Med oppbevaringssystemene våre oppbevares samlingen i de beste omgivelsene.

«Denne bygningen gjør det mulig for oss å bevare menneskehetens arv i gode omgivelser i lang tid fremover«

Franck Riester

Kulturminister, Frankrike

Du finner noen av de monterte oppbevaringssystemene våre i denne videoen. Nye Conservation Centre har svært høy takhøyde, så ved å bruke ekstra høye oppbevaringssystemer kan plassen utnyttes optimalt.

Denne filmen besvarer følgende spørsmål:

  • Hvorfor et nytt Conservation Centre?
  • Hvem har tilgang til Conservation Centre?
  • Stilles den oppbevarte samlingen ut i museet?

Vil du vite mer om mobile oppbevaringssystemer for lagre?