Bruynzeel Storage Systems er ikke fremmed for å sette opp museumsdepoter. I mange museer rundt om i verden oppbevares kunstskatter i lagringssystemene våre. Kunstskattene i forskjellige museer oppbevares i økende grad i ett stort depot.

Et godt eksempel på dette er Kolleksjesintrum Fryslân, som administrerende direktør Alexander Collot d’Escury snakker om i et intervju med Richard Smit i Financieel Dagblad:

«Det spares mye plass når samlinger ikke lagres separat. Enda mer plass spares når du bruker mobile reoler som er laget av Bruynzeel Storage Systems. Skapene bruker bare én gang som kan åpnes og lukkes på forskjellige steder. Dette dobler lagringskapasiteten og sparer kostnader. Museer som står overfor budsjettkutt, som for tiden lagrer samlingene sine på flere steder, er veldig interessert i muligheten for delt oppbevaring av samlinger.»

Alexander Collot d'Escury

CEO, Bruynzeel Storage Systems

I Amersfoort (Nederland) bygger Rijksmuseum, Palace Het Loo, Open Air Museum Arnhem og National Cultural Heritage Agency (RCE) et felles depot. Lagringssystemer blir også installert der, for å kunne lagre de rundt 675 000 objektene trygt.

Collot d’Escury om depotet i Amersfoort:

«Dette depotet vil ha et fotavtrykk på fem fotballbaner og huse rundt 675 000 gjenstander.»

I tillegg til å sette opp fellesdepoter er Bruynzeel Storage Systems også involvert i det første helt tilgjengelige åpne depotet, som bygges i Rotterdam (Nederland). Depotmuseet Boijmans van Beuningen er det første depotet i verden som blir åpent for publikum.

Depot Museum Boijmans van Beuningen

Collot d’Escury: «Nyheten om det nederlandske depotet i Boijmans Van Beuningen, kalt Pot, gikk over hele verden. Det var så nyskapende at delegasjoner fra museer over hele verden, som MoMA i New York, Louvre i Paris og Victoria and Albert Museum i London, kom for å ta en titt. Og siden den gang har de visst hvor de finner Bruynzeel.»

Andre markeder

I tillegg til museer brukes lagringssystemene våre i arkiver og butikker og på biblioteker, kontorer og sykehus. Spesielt der det er dyrt eller lite plass, kan plassbesparende lagringssystemer spare mye penger, øke lagringskapasiteten eller skape rom for andre aktiviteter.

Collot d’Escury: «På et sykehus koster en kvadratmeter 3000 euro. De foretrekker å bruke den plassen til pasienter og ikke til lagring.»

Les hele intervjuet av Financieel Dagblad med CEO Alexander Collot d’Escury

Vil du finne ut mer om lagringssystemene våre og om du også kan spare kostnader, øke lagringskapasiteten eller få mer plass? Ta gjerne kontakt med én av ekspertene våre.