Panningen (NL), 16. mars 2022

Bruynzeel hjelper til med å dyrke grønnsaker i bygninger i Paris

Bruynzeel Storage Systems, den europeiske markedslederen innen plassbesparende lagringssystemer, gir det franske selskapet Champerché mobile hyllesystemer for dyrking av grønnsaker i ledige bygninger. Det er et tidligere parkeringshus på 1300 m2 i en forstad til det vestlige Paris (Sartrouville). Her dyrkes aromatiske urter, grønnsaker og frukt. Vertikal dyrking gjør det mulig å dyrke nesten alle typer avlinger innendørs, hvor som helst i verden. Det langsiktige målet er å hjelpe Paris-regionen til å bli selvforsynt ved å dyrke fersk mat av høy kvalitet som er bærekraftig dyrket. «Den vertikale gården» i Paris er nå satt i drift.

 

Vertikal stadsodling Champerche_bruynzeel-storage-systems

Lovende med vertikale avlinger

Dyrking av avlinger i bygninger og i flere lag oppå hverandre kalles vertikaldyrking eller vertikalt jordbruk. Disse lukkede og kontrollerte miljøene sikrer stabile forhold der avlinger dyrkes med avanserte dyrkingsmetoder. På denne måten trengs 90 % mindre vann og mye mindre landareal (10-20 ganger mindre) sammenlignet med tradisjonelt landbruk. I tillegg er det ingen forurensning av jord og luft: bruk av plantevernmidler er unødvendig. Ved å produsere lokalt i byer (bygårder), reduseres også forurensende transport.

 

Champerché er et fransk selskap som har fokusert på urban dyrking gjennom vertikalt jordbruk siden det ble grunnlagt i 2017. Bruynzeel forsyner Champerché med hyllesystemer for de stablebare og bærbare hydroponiske systemene. Bruk av mobile hyllesystemer garanterer høyere avkastning per måned. Disse systemene er designet spesielt for å inneholde planter, vann og ventilasjonssystemer.

Å dyrke avlinger via vertikalt jordbruk gir flere fordeler. Å dyrke avlinger i flere lag oppå hverandre i bygninger muliggjør bærekraftig, effektiv og fullstendig kontrollert dyrking. I mange byer er det et stort antall kommersielle bygninger Å utnytte disse bygningene gjennom vertikalt jordbruk skaper en trygg, sunn og bærekraftig måte å gi den raskt voksende befolkningen i byer lokalprodusert fersk mat. Vi ønsker å bidra med systemene våre til den raske veksten av denne formen for lokal og bærekraftig dyrking ved å redusere fotavtrykket, kaller vi dette: creating space for a healthy planet.

Alexander Collot d'Escury

Administrerende direktør , Bruynzeel Storage Systems

Lagersystemer tilpasset vertikalt landbruk

På grunn av sin robusthet og effektive plassutnyttelse er Bruynzeels lagringssystem ideelt for vertikalt jordbruk. Ved å legge til netthyller, LED-belysning og et vannfordelingssystem til et mobilt hyllesystem, kan de vertikale dyrkingssystemene settes i drift raskt til relativt lave kostnader. Bruk av mobile hyllesystemer i et kondisjonert rom er avgjørende for høy avkastning per måned.

Vertikal stadsodling Champerche_bruynzeel-storage-systems
Vertikal stadsodling Champerche_bruynzeel-storage-systems

Om Bruynzeel Storage Systems

Bruynzeel Storage Systems er markedsleder i det europeiske markedet for intelligente og plassbesparende lagringssystemer innen arkiv-, bibliotek- og museumssegmentet. Selskapet fra Panningen (Nord-Limburg) vokser også raskt innen lagringsløsninger innen farmasøytisk industri, industri, detaljhandel, urban dyrking og sykehus. Plassen blir stadig knappere og dyrere internasjonalt. Ved hjelp av plassbesparende og mobile lagringssystemer kan opprettelsen av rom realiseres mye billigere, raskere og mer bærekraftig enn gjennom nybygging av bygninger.

Bruynzeel Storage Systems ble grunnlagt i 1953 som en del av Bruynzeel Group, som vokste til en internasjonalt ledende produsent av bad, dører, skap, kjøkken, gulv og penner. Bruynzeel Storage Systems har blitt privatisert siden 1980-tallet. Med sin «best-in-class» produksjonsprosess kan den realisere lagringssystemer med høykvalitets design og kvalitet innenfor de raskeste produksjons- og leveringstider. Siden 2021 har Bruynzeels egen virksomhet vært klimanøytral og ledende innen bærekraft.

I tillegg til egne kontorer i Europa og USA, opererer selskapet gjennom et omfattende nettverk av distributører i Afrika, Midtøsten, Latin-Amerika, Nord-Amerika, Australia og Asia. Alle systemene produseres i fabrikken i Panningen, Nederland. Selskapet har mer enn 200 ansatte og hver Bruynzeel lagringsløsning er designet og basert på kundens spesifikke behov.

Fem-utmarkande-fakta-om-Bruynzeel-fabriken_Bruynzeel-Storage-Systems

Siden august 2021 har det nederlandske private equity-selskapet Gilde Equity Management (GEM) en majoritetsandel i selskapet. Med Gildes støtte kan Bruynzeel akselerere implementeringen av sin internasjonale vekststrategi ved å vokse i eksisterende og nye geografiske markeder, utvikle nye lovende segmenter og styrke sin ledende posisjon innen bærekraftige produkter og prosesser. Målrettede oppkjøp i viktige geografier og segmenter er en del av vekststrategien.

For mer informasjon:

Bruynzeel Storage Systems

Jasper Hunnekens
Group Marketing & Export Manager

Mobile: +31 6 5024 3998
E-post: jasper.hunnekens@bruynzeel.org
Nettsted: www.bruynzeel-storage.com

Tilgang til bilder via lenke