Det anerkjente danske designstudioet Jacob Jensen har skapt Shade-design eksklusivt for Bruynzeel Storage Systems. Shade Design har samme minimalistiske fargepalett og ikoniske linjer som studioets banebrytende arbeid for Bang & Olufsen, Jabra og General Electric. Shade-designen kan spesifiseres for hele Bruynzeels sortiment av faste og mobile skap. I minidokumentaren nedenfor presenterer Timothy Jacob Jensen, sønn av grunnleggeren og nåværende administrerende direktør i Jacob Jensen studio, sin visjon av moderne design.

DESIGNBYRÅET JACOB JENSEN

Jacob Jensen Design er et av de eldste designselskapene i verden. Selskapet ble grunnlagt for 55 år siden av Jacob Jensen. I ettertid har andre generasjon av selskapet kjøpt opp firmaet.

SPENNINGEN MELLOM ESTETIKK OG FUNKSJONALITET

Når man snakker om design, er førsteinntrykket varig. Det gamle ordtaket om at form følger funksjon er ikke feil – det er bare ikke nok lenger. Et veldesignet produkt, sier Timothy, må ha en merverdi …

HVOR HENTER DU INSPIRASJON FRA?

Inspirasjon kan komme fra hvor som helst – folk du møter, naturen, musikken du hører, maten du smaker. Du kan hente inspirasjon fra alle disse tingene. Ifølge Timothy er vi alle født med evnen til å være kreative – og inspirasjon er nøkkelen til å låse opp potensialet vårt.

SHADE DESIGN, PROSESSEN

Shade Design for Bruynzeel var første gang Jacob Jensen ble bedt om å designe et oppbevaringssystem. Studioet har over femti års erfaring, og hver design de skaper følger bestemte trinn. Disse starter med noen enkle skisser på papir og ideutvikling. Her forklarer Timothy Jacob Jensen hvordan de tilnærmer seg et designoppdrag.

HVA UTGJØR EN PERFEKT DESIGN?

En ideell designløsning er noe magisk. Design er ikke kunst, selv om den deler mange av egenskapene til kunsten. Så når det gjaldt å utforme et oppbevaringssystem hadde Timothy en visjon om å lage et produkt som “forsvant” når det ikke var i bruk.

BEDRIFTENS VERDIGRUNNLAG I KONTORDESIGN

Bedriftene ønsker å uttrykke forskjellige ting gjennom kontorene sine, og dette er ofte knyttet til verdigrunnlaget de har. Dette har en innvirkning på valg av interiørdesign. Med Jacob Jensen Studios i Shanghai og Danmark som utgangspunkt, forklarer Timothy hvordan god kontordesign kan hjelpe enhver bedrift med å få det beste ut av arbeidsstokken.

FRAMTIDENS ARBEIDSPLASSER

Kontorlokaler og design vil handle mer og mer om den enkelte i framtiden. Behandle de ansatte godt ved å vurdere hvilke behov de har når du utformer kontorlandskapet, sier Timothy, så vil du beholde konkurransefortrinnene dine.

VELKOMMEN TIL KONTORET

Vi må ikke glemme at vi er en slags dyr når vi organiserer arbeidsplassen, sier Timothy. Han står opp tidlig hver morgen for å tenne opp i peisen, tenne lys og sette fram kaffe i Jacob Jensen-studioet for å tilfredsstille vår grunnleggende trang til å ha det hyggelig sammen. Ansatte som kommer senere føler seg ikke bare velkomne – de føler også at selskapet respekterer dem.

FORM OG FUNKSJON FOR OPPBEVARING

I museer og biblioteker er oppbevaringsressurser sentralt for organiseringen. Naturligvis bør det meste av pengene brukes på kunst og bøker, men Timothy advarer om at å ignorere det praktiske og estetiske aspektet ved oppbevaring vil gjøre at organisasjonen vil lide. Design er sentralt i denne prosessen.

FILOSOFIEN TIL JACOB JENSEN

I designstudioet til Jacob Jensen er målet å finne selve essensen til et objekt eller et produkt. Det som er viktig, sier Timothy, er at alt er i balanse og at ingenting får dominere. Han forklarer også viktigheten av farger og linjer når han skal følge visjonen han har om enkelhet.

Å SKAPE SEG ET NAVN SOM DESIGNER

“Du er aldri bedre enn din siste kamp.” Du kan ikke overleve på omdømme alene, sier Timothy, bare på kvaliteten på arbeidet ditt.

Ønsker dere mer informasjon om Bruynzeels oppbevaringsløsninger?